Κρητικά τυριά                

 

 

 

Το τυρί στο Κρητικό τραπέζι

Το παραδοσιακό τυρί δεν θεωρείται μόνο τρόφιμο αλλά και φορέας πληροφοριών για τη χλωρίδα, τις γευστικές συνήθειες, την κοινωνική καλλιέργεια και το τρόπο ζωής της συγκεκριμένης περιοχής προέλευσης.

Στην Κρήτη το τυρί καταναλώνεται όλες της μέρας από το πρωί ως αργά τη νύχτα, σαν συνοδευτικό ή σαν κύριος μεζές, σαν ορεκτικό ή και σαν επιδόρπιο.

Επίσημο ή μη στο στρωμένο κρητικό τραπέζι το τυρί δεν λείπει.  Υψηλού επιπέδου γαστρονομικοί συνδυασμοί, καρπούζι με φέτα, γραβιέρα με πεπόνι ή μυζήθρα με μέλι.

Είδη κρητικών τυριών