Ευπαλίνειο ΕΠΑ.Λ. Αλίμου
Αρχική >> Τομείς >> Ηλεκτρολογίας >> Ειδικότητα: Ηλεκτρολογικών Εγκαταστάσεων
Ειδικότητα: Ηλεκτρολογικών Εγκαταστάσεων Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την Administrator   
Δευτέρα, 10 Ιανουάριος 2011 21:38

 

 

Τι είναι ο ηλεκτρολόγος εγκαταστάσεων

Η ειδικότητα του ηλεκτρολόγου εγκαταστάσεων είναι το επάγγελμα του παρόντος και του μέλλοντος καθ΄ όσον τα πάντα σήμερα γίνονται με την χρήση ηλεκτρικής ενέργειας, αφού σε όλους τους τομείς της παραγωγικής διαδικασίας έχει εισχωρήσει η αυτοματοποιημένη παραγωγή. Αυτό δημιουργεί όπως είναι φυσικό τεράστιες ανάγκες σε εξειδικευμένους ηλεκτρολόγους με γνώσεις λειτουργίας των σύγχρονων συσκευών των αυτοματισμών ( PLC).

Οι μαθητές του ηλεκτρολογικού τομέα είναι αυτοί, που ασχολούνται με τις μελέτες των ηλεκτρολογικών εγκαταστάσεων των κτηρίων και των βιομηχανικών χώρων. Επίσης μαθαίνουν πως να πραγματοποιούν τέτοιες εγκαταστάσεις με ασφάλεια αλλά και σύμφωνα με τους κανονισμούς, που ισχύουν. Η ηλεκτρική ενέργεια, που παρέχεται από την ΔΕΗ πρέπει να φτάσει σε κάθε συσκευή, που υπάρχει σε ένα σπίτι ή εργοστάσιο και ο ηλεκτρολόγος- εγκαταστάτης πρέπει να έχει τις απαραίτητες γνώσεις και δεξιότητες για να υλοποιήσει την ηλεκτρολογική εγκατάσταση αλλά και τον αυτοματισμό, που είναι απαραίτητος για την λειτουργία αυτής.

Το μέλλον του επαγγέλματος

Ο ηλεκτρολόγος-εγκαταστάτης δεν πρόκειται να εκλείψει στο μέλλον γιατί ποτέ δεν θα πάψουν οι οικιακές συσκευές και τα μηχανήματα να χρειάζονται ηλεκτρική ενέργεια. Δεν πρόκειται να παραγκωνιστεί από άλλη επαγγελματική τάξη, διότι η ηλεκτρική ενέργεια που παρέχεται μέσω των ηλεκτρικών γραμμών τροφοδοσίας στις συσκευές είναι το βασικό αντικείμενο μελέτης μόνο του ηλεκτρολόγου εγκαταστάτη. Επίσης από τα επαγγέλματα της οικοδομής μόνο ο ηλεκτρολόγος, ο μηχανολόγος και ο πολιτικός μηχανικός υπογράφουν υπευθυνα για την ποιότητα και πληρότητα του έργου

Τι προσφέρει το ΕΥΠΑΛΙΝΕΙΟ ΕΠΑΛ Αλίμου

Ο τομέας αυτός προσφέρεται από το ΕΠΑΛ Αλίμου σε όλα τα παιδιά, που το επιθυμούν και η εκπαίδευση γίνεται για μεν τα μαθήματα ειδικότητας από καθηγητές, οι οποίοι έχουν βιομηχανική εμπειρία, σε ένα σύγχρονο και άνετο εργαστήριο, το οποίο εξοπλίζεται συνεχώς με συσκευές σύγχρονης τεχνολογίας για να χρησιμοποιηθούν σε εργαστηριακές ασκήσεις, για δε τα μαθήματα γενικής παιδείας από έμπειρους και μόνιμους καθηγητές του σχολείου, εκ των οποίων οι περισσότεροι δουλεύουν πάνω από 10 χρόνια στην τεχνική και επαγγελματική εκπαίδευση και γνωρίζουν πάρα πολύ καλά τις ιδιαιτερότητες αυτών των σχολείων.

Ο πτυχιούχος ηλεκτρολόγος των ΕΠΑΛ μπορεί να εργαστεί:

Ως τεχνικός διαφόρων ειδικοτήτων στην ΔΕΗ, ΟΤΕ, ΟΣΕ, ΗΣΑΠ, ΕΥΔΑΠ κλπ.(σε ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις, ηλεκτρικά δίκτυα, αυτοματισμούς και συντήρηση αυτών.

Ως ηλεκτρολόγος εγκαταστάτης εκτελώντας δημόσια ή ιδιωτικά έργα είτε ως ελεύθερος επαγγελματίας, είτε μαζί με εργολάβο ηλεκτρολόγο.

Ως συντηρητής ηλεκτρικών εγκαταστάσεων σε δημόσια ή ιδιωτικά κτήρια (υπουργεία, οργανισμοί, νοσοκομεία εργοστάσια, ξενοδοχεία κλπ.)

Ως ηλεκτρολόγος σε πλοία (επιβατικά, φορτηγά, δεξαμενόπλοια κλπ.)

Ως ελεύθερος επαγγελματίας στην επισκευή και συντήρηση οικιακών και βιομηχανικών ηλεκτρικών συσκευών.

Τελευταία Ενημέρωση στις Τετάρτη, 14 Δεκέμβριος 2011 20:53
 

Κοινωνική Δικτύωση

Εργαστήρια

  • 100_3798.jpg
  • image001a.jpg
  • image005.jpg
  • image007.jpg